Get Adobe Flash player

Duidelijkheid

Het eindresultaat van ons werk is in alle gevallen een duidelijke set richtlijnen en afspraken. Een belangrijke leidraad in ons werk is het Hofstede Model. Maar wij hebben ook tal van andere instrumenten in huis.

Het Hofstede Model is een grotendeels online meetmethode die met minimaal tijdsbeslag maximaal inzicht geeft in wat er in uw organisatie leeft. En die ook zicht biedt op de toekomst, in tegenstelling tot financiŽle data die alleen iets over verleden zeggen.
De resultaten worden zichtbaar in concrete getallen op een schaal van een tot honderd. Bovendien genereert ze hele praktische verbeter'tools'.

Metingen volgens het Hofstede Model beantwoorden bijvoorbeeld de vraag of een organisatie over wat de standaard is in hoe taken uitgevoerd worden.

 

Er bestaat geen goede of slechte organisatiecultuur. Maar met bijvoorbeeld een zeer open cultuur is er wel een risico dat vertrouwelijke zaken op straat komen te liggen. Zoals in een professionele cultuur de aandacht voor de organisatie als geheel in het gedrang kan komen.

Het Hofstede Model meet op de volgende dimensies
D1 Middelengericht - Doelgericht (effectiviteit)
D2 Intern gericht - Extern gericht (klantoriŽntatie)
D3 Losse Ė Strikte werkdiscipline (controle)
D4 Lokaal - Professioneel (focus)
D5 Open - Gesloten (toegankelijkheid)
D6 Mensgericht Ė Werkgericht (managementovertuiging)
D7 Acceptatie leiderschapsstijl
D8 Identificatie met de organisatie (verbinding)